برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

دانلود رایگان شماره پنجم نشریه ایماژ: فمنیسم در گذار تاریخ

شماره پنجم نشریه ایماژ هم منتشر شد!  تعادل، برابری و مقابله با سنگینی کردن ترازو به نفع یک کفه همواره در طول تاریخ مطرح بوده است. برابر بین دو جنس چه زن باشد و چه مرد، مسئله‌ای است که باید به آن دقت کرد. گاهی اوقات تندروی، افراط و تفریط‌های بی‌جا در مفهوم فمینیسم باعث ایجاد نوعی تزلزل در این اندیشه شده که هیچ سنخیتی با مفهوم اصیل آن ندارد. در واقع این موضوع همان چیزی است که در شماره پنجم نشریه ایماژ به سراغ آن رفته‌ایم.

زن در گذار تاریخ

اینکه مرد باشی و زن فرقی در مفهوم برابر و حفظ تعادل انسانی برای ایجاد یک جامعه بشری متوازن و هم سو نمی‌کند. موج اول فمینیسم برای حق رای و تبدیل شدن به شهروند درجه اول از اروپا شد و رفته رفته با آمدن موج دوم آن در دهه ۷۰ و مرکزیت این اندیشه در ایالت متحده، فمنیسم با اندیشه‌های افراطی و ضد مرد تغلیظ شد و به یک اندیشه مبارزه طلبانه غیرمنصفانه تبدیل شد.

پس از آن در دهه اخیر شاهد بروز موج سوم اندیشه‌های فمنیستی هستیم که به تعادلی برای جستن یک زندگی مسالمت آمیز همسو با جنس مخالف ختم می‌شود. در این عنوان از ایماژ قرار است به سراغ بررسی اندیشه‌های فمینیستی برویم. امیدواریم که در این باب توانسته باشیم دربی نوین رو به آگاهی و علم رو به روی چشمان پر فروغ‌تان گشوده باشیم.

شماره پنجم نشریه ایماژ

دانلود نشریه ایماژ

برای دانلود رایگان شماره پنجم نشریه ایماژ می‌توانید روی لینک زیر کرده و این مجله فرهنگی، هنری و اجتماعی را مطالعه کنید.

دانلود نشریه ایماژ

 

درباره شماره پنجم ایماژ

فمینیسم یک جنبش اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است که به تساوی حقوق زنان در مقایسه با مردان تأکید می‌کند و برای رفع تبعیض‌های جنسی و جنسیتی می‌جنگد. موج اول فمینیسم در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ظهور کرد و بیشتر به حقوق مدنی زنان، از جمله حق رأی، تمرکز داشت. این موج همچنین بر مبارزه با فحشا، بهبود شرایط کاری و آموزشی زنان تمرکز داشت.

موج دوم فمینیسم در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ ظهور کرد و بر ارتقاء حقوق زنان در زمینه‌هایی مانند آزادی جنسیتی، حق بهره‌مندی از خدمات بهداشتی و تأمین اجتماعی، حق بهبود شرایط کاری و مساوات حقوقی تمرکز داشت. این موج از فمینیسم به تأکید بر فهم بهتر از نقش‌های جنسی و تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زنان و مردان پرداخت. هر دو موج اول و دوم فمینیسم به تحقق پیشرفت‌های قابل توجه در حقوق زنان در جوامع جهان کمک کرده‌اند. اما حرکت فمینیسم همچنان ادامه داشته و موج‌های بعدی نیز در مسیر تحقق برابری جنسیتی ادامه داده‌اند.

موج سوم فمینیسم از دهه ۱۹۹۰ به بعد ظهور کرد و در مقایسه با موج‌های اول و دوم، با یک دیدگاه بسیار گسترده‌تر و تنوع‌پذیر برخورد می‌کند. این موج از فمینیسم به مسائل مختلفی مانند ترکیبیت‌های فرهنگی، تنوع جنسیتی، تجربیات مهاجرت، تأثیر فناوری و نقش زنان در جوامع جهانی توجه می‌کند. در شماره پنجم نشریه ایماژ به چند نکته در مورد موج سوم فمینیسم پرداخته‌ایم:

 

  1. تنوع و ترکیبیت‌ها: موج سوم فمینیسم بر ترکیبیت‌های فرهنگی، نژادی، جنسیتی و جنسیتیت تأکید دارد و توجه به تجربیات زنان با توجه به این ترکیبیت‌ها دارد. این مفهوم به تساوی حقوق برای تمام زنان، حتی زنانی که در جوامع متنوع زندگی می‌کنند، می‌پردازد.

 

  1. فمینیسم بین‌المللی: موج سوم فمینیسم تأکید دارد که مسائل زنان باید به عنوان یک مسئله بین‌المللی در نظر گرفته شوند. این موضوع شامل مسائلی مانند خشونت علیه زنان، مسائل مهاجرتی و تجارت بین‌المللی زنان است.

 

  1. فناوری و اینترنت: موج سوم فمینیسم بر نقش فناوری و اینترنت در ترویج پیام‌های فمینیستی تأکید دارد. فعالیت‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی به فعالان حقوق زنان امکان انتشار ایده‌ها و ارتباط با یکدیگر را می‌دهند.

 

  1. اختیارات بدن و جنسیت: این موج به ارتقاء اختیارات بدنی زنان و تأکید بر تعدد هویت‌های جنسیتی می‌پردازد. این موضوع شامل مسائلی مانند حق انتخاب تصمیم در مورد بدن و جنسیت، جنسیت‌های جدید و اسپکترم جنسیتی است.

 

موج سوم فمینیسم با نگاهی گسترده‌تر به مسائل جنسیتی و اجتماعی، به تحولاتی در فهم ما از فمینیسم و نقش زنان در جوامع مدرن کمک کرده‌است. این موج به تأکید بر تنوع و تعدد تجربیات زنان و به روز رسانی نظریه‌ها و شیوه‌های فمینیستی پیش می‌رود.

برای دانلود رایگان شماره پنجم نشریه ایماژ می‌توانید روی لینک زیر کرده و این مجله فرهنگی، هنری و اجتماعی را مطالعه کنید.

دانلود نشریه ایماژ